VEt Wuuf in beeld

Wat begon als spontane tekensessie met het gezin, groeide uit tot een serie tekeningen van Vet Wuuf. Een stevige en stoere dame die met humor is getekend. Ze verstopt zich niet, maar bruist juist van de energie en leven. De tekeningen zijn gemaakt met potlood en worden ingekleurd op de computer.


Geboorte Vet Wuuf

Tijdens een 'gezellig avondje tekenen' inspireerde een tekening van een gitaar, gemaakt door haar dochter Yara en haar man Marcel, Bianca tot het tekenen van een vrouwenfiguur in badpak met een flinke derrière. "Hun gitaar had vrouwelijke vormen: smal van boven, breed van onderen en volgens leek op een dikke dame," vertelt Bianca. Ze plaatste de tekening op Facebook en kreeg direct veel positieve reacties, die de stevige figuur haar naam opleverde. "Ik dacht wat een vet wijf eigenlijk dat ze zoveel reacties te weeg brengt. Een Vet Wuuf!"

Van 1 tekening naar een hele serie

Bianca besloot om meer tekeningen van haar wulpse creatie te maken en ging er mee naar het Paard van Troje in Goes. De eigenaar was meteen enthousiast en wilde er kaarten van uitgeven. Binnen een half jaar moesten er een serie van 21 verschillende tekeningen komen. Speciale Zeeland tekeningen, gelegenheidskaarten en alledagkaarten waren de opdracht. Sinds juni 2016 zijn die in 22 winkels te koop. Stukje bij beetje kreeg de wereld van Vet Wuuf vorm.

Het karakter

Vet Wuuf is een gezette persoonlijkheid. Maar de het woord ‘Vet’ in haar naam, slaat niet enkel en alleen op haar pondje meer. Ze is ook een vet coole persoonlijkheid. Een dame die zichzelf volledig accepteert en gewoon haar ding doet. 'Wuuf’ is Zeeuws voor ‘Vrouw’. Ondanks haar Zeeuwse naam, is ze ook wel echt Hollandsch. Omdat ze een badpak draagt, zie je haar wel veel afgebeeld langs de kust. Maar ze is daar niet direct aan verbonden. In deze tijd waarin marathonlopen, suikervrij voedsel en afslanken een enorme hype is, wordt de andere kant nog wel eens vergeten. Obesitas wordt niet gepromoot met Vet Wuuf, maar er zijn mensen die gewoon een gezetter figuur hebben dan anderen. Zijn die dan minder? Absoluut niet! Vet Wuuf is gewoon een vrolijke tegenhanger die hopelijk een lach op je gezicht tovert.